Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Niklas Svensson

Här hittar du krisrapporten som avslöjar äldreministern


I Expressen i dag berättas om rapporten som varnade Maria Larsson för privata vårdbolag redan 2008.

NYHET. I Expressen skriver jag i dag om Riksrevisionens rapport som överlämnades till socialdepartementet och justitiedepartementet i oktober 2008. I den varnas – och kritiseras – äldreminister Maria Larsson.
När jag i går kväll försökte få ministern att kommentera rapporten blev svaret från pressekreteraren:
– Hon har tyvärr ingen möjlighet.

Maria Larsson skulle egentligen varit med i SVT:s Aktuellt i går kväll. Men så kom uppgifterna om att hon varnats – och kritiserats – redan 2008. Enligt en rapport från Riksrevisionen fanns redan för tre år sedan anledning att varna för dålig kvalitet i privata vårdföretag.

Samtidigt konstaterades att det finns ”risk för att missförhållanden inom privat bedriven äldreomsorg inte upptäcks.”

Maria Larsson gömde sig snabbt i går kväll. Besöket i tv-huset ställdes in, och enligt pressekreteraren hade hon inte längre möjlighet att svara på några frågor.

Här hittar du hela Riksrevisionens rapport ”Statens styrning av kvalitet i äldreomsorg”.

I Expressen i dag berättar min kollega Fredrik Sjöshult att Ingvar Kamprad är en av delägarna i skandalbolaget Carema. Kamprads bolag har investerat 712 miljoner kronor i Tritonfonden som äger Carema.