Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bildspecial: Svenskarnas fräna målvaktsmasker

David Gunnarsson är mannen bakom många av NHL-målvakternas kreativa masker.
I år har smålänningen bland annat målat alla svenska NHL-målvakters masker, och jag tänkte bjuda på en liten bildspecial över dessa. Nu har inte den här bloggen något smidigt bildspelsverktyg, utan det blir till att scrolla igenom bilderna.
Jag har träffat David vid flera tillfällen och också besökt hans studio i Vrigstad, mitt i småländska ingenstans, och jag slås alltid av hans ödmjuka framtoning. Sånt gillar jag – en världsartist som står stadigt med fötterna på jorden.
Varje år brukar Pro Hockey arrangera en maskdesignertävling tillsammans med David. Då får jag leka Lilla Sportspegeln och dyka ner bland tusentals teckningar från hela Europa (ja, senast kom det till och med in bidrag från USA!).
Om vi kör tävlingen i år igen, och det tror jag, så blir det uppstart i nummer 3, som kommer ut i butik den 10 mars.
Nu över till bildspecialen:
Om du vill kolla på fler av Davids maskdesigner, besök hans hemsida på www.daveart.com eller hans facebook-sida: www.facebook.com/daveart.com

Hilsen. Linus.
Twitter: @linushugosson
E-post: prohockey@egmont.se