Medicinbloggen

Arga doktorn får avtal med SLL

Stockholms läns landsting sluter avtal med Tv-kända ”Arga doktorn#, Björn Bragée. I sitt teveprogram följde han patienter som hade haft problem med att få rätt hjälp i sjukvården. Arga doktorn fajtades med bravur, inte minst genom att ställa ansvariga beslutsfattare till svars, och hitta lösningar för patienterna.

Landstinget i Stockholm har godkänt dr Björn Bragées klinik för rehabilitering för patienter med långvarig smärta och utmattning.

– Det är en utmaning när man tidigare stuckit ut offentligt med synpunkter på förbättrad vård och nu får ett stort landstingsuppdrag. Det blir inte lätt, men den här patientgruppen är utsatt och har haft det svårt att få specialisthjälp, så vi är glada att vårt team fått uppdraget, säger Björn Bragée i ett pressmeddelande.

Det är ett nytt vårdval, och ytterligare en klinik har godkänts samma dag för att öppna verksamhet från 1 oktober. Landstingrådet Stig Nyman (kd) som är initiativtagare till detta vårdval tycker att det är glädjande.
– Detta faktum (att det är ”Arga doktorn”) gör ju att jag skruvar upp förväntningarna på goda resultat. Och så vill jag önska honom, hans medarbetare och andra som nu är auktoriserade all framgång till gagn för personer som behöver insatserna, säger Stig Nyman.

Jag önskar förstås också Björn Bragée framgång, men vill även gratta till Stockholms smärtdrabbade och utmattningssjuka. Nu finns det en doktor som slåss för dem.

Det är väl ingen särskilt vild gissning att patienterna kommer att strömma till i rekordfart.

Du kan läsa mer i ett pressmeddelande från Björn Bragée.