Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Medicinbloggen

Yngve Gustavsson årets senior!

Yngve Gustavsson är forskaren och läkaren som inte skräder orden när äldre far illa, känd bland annat från SVT:s serie Världens bästa äldreboende. Nu har tidningen Veteranens läsare röstat fram honom till årets senior.

För många är han den kanske starkaste symbolen för kampen mot diskriminering av äldre i vården, skriver Veteranden, som är Sveriges pensionärsförbunds tidning, i ett pressmeddelande.

Juryns motivering: ”med sin medmänsklighet och äkta engagemang fångar han upp och tolkar de äldres oro och förenar empati för äldre patienter med en modig och pricksäker kritik i den offentliga debatten om äldrevården.”

Mycket välförtjänt! Yngve är en riktig hjälte! Jag önskar att fler svenska läkare och sjuksköterskor vågade stå upp så rakryggat och modigt för sina allra svagaste och sköraste patienter.
Årets junior blev Fanny Westerberg. Hon är en av initiativtagarna till Seniorval.se, en oberoende sajt där information om hemtjänst, boende och hus- hållsnära tjänster finns samlad. En stor hjälp när man ska söka och jämföra olika alternativ.

Juryns motivering: ”Med sitt engagemang är hon ett fint exempel på hur unga ser äldres behov och möter dem.”