Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Medicinbloggen

5:2 kan trigga ätstörningar

precis som alla andra bantningar.

Idag krönikerar jag om den populära 5:2 dieten – vilka den passar för och vilka som absolut inte ska hoppa på hajpen om halvfasta. Ätstörningsexperten och psykologen Cleas Norring är mycket bestämd med att han tycker att tjejer och unga kvinnor inte ska banta alls. Såvida de inte är väldigt överviktiga. För även om män drabbas av ätstörningar är flickor, tjejer och unga kvinnor allra sårbarast för att utveckla en ätstörning. Det har både biologiska orsaker och beror på den rådande samhällsnormer och kraven på tjejer och unga kvinnor.