Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre läkare och en podd

 

Är guldfärgade foppatofflor snyggare än vita sneakers?

Är det klokt att som läkare försöka sy ihop en sårskada på sitt eget barn?

Hur är det att tvingas använda sin läkartitel för att själv få träffa en läkare på akuten när man har jätteont?

Kommer de bruna bussarna att samla in donationer för bajstransplantation?

Podden Ronden, med läkarna Anders Ternhag, Totte Stub och Christian Unge, pendlar mellan högt och lågt. Det är väldigt mycket fniss men även en hel del allvar. Det är ungefär som att tjuvlyssna på tre läkare som snackar av sig över en after work-öl efter ett långpass.

(Förresten, vill du tjuvlyssna på vårdsnack live och är i Stockholm, testa att ta 4:ans buss från Södersjukhuset vid tid för skiftbyte!)

Ronden är Sveriges första sjukvårdpodd, och visst är den kul. För mig som är  vårdnörd är det alldeles ljuvligt med samtalsämnen som fiffigheten med rörpost, vilka skor som kan köras i autoklav eller hiskeligt fåfänga läkare som provar bussaronger i en evighet för att hitta den som bäst exponerar bicepsen.

Utöver vårdnörderiet så har podden visst allmänintresse och är underhållande. Det finns en anledning till att sjukhusserier är poppis. Livet på vårdgolvet är intressant, ibland dramatiskt, ställer då och då existentiella frågor och angår oss alla. För alla är vi patienter ibland, och de flesta har nog undrat ”Hur tänker läkaren egentligen?” Här får du veta, kanske inte vad alla läkare tänker, så åtminstone vad som rör sig i huvudet på tre yngre manliga läkare.

Obs för att det är rätt risig ljudkvalitet ibland. Men det är ändå en amatörpodd, så det får man tåla.

Du hittar podden på iTunes eller på poddens hemsida.