Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Medicinbloggen

Apelsindessert à la antioxidantboost

Olivolja hör till något av det nyttigaste du kan äta. Den praktiskt taget rensar dina blodkärl och hjälper dig hålla vikten eftersom den mättar bättre än andra oljor.

Den här ljuvliga desserten är proppfull med nyttigheter och gör dig både frisk och snygg! Den innehåller C-vitamin som skyddar din hud mot solskador och rynkor och olivolja med nyttiga fetter som hjälper till att skydda hjärtat. Dessutom är den ljuvligt god!

APELSINSALLAD – INSALATA DI ARANCE
Apelsin och olivolja låter kanske inte som en dessert i våra öron. Men prova den här smakkombinationen efter en måltid – och du får aptiten tillbaka!

4 PERSONER

4 APELSINER
1 FÄNKÅLSSTÅND
SVARTPEPPAR
EXTRA JUNGFRUOLJA

Skala apelsinerna och dela i klyftor. Ansa fänkålen och skär den i mycket tunna skivor.
Blanda apelsinklyftor och fänkål i en skål. Krydda med nymald svartpeppar. Ringla över oljan.

Receptet är från den nya kokboken Solens hälsa – laga mat med olivolja och må bra av matprofilen och Italienkännaren Bo Hagström och livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellenius, Ica bokförlag. Kokboken är full av härliga recept från det sunda italienska köket och vetenskapligt grundade råd om hälsa.