Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Medicinbloggen

Allt-i-ett-kyckling GI-style

Här är ett perfekt recept för en stressig måndagmiddag! Allt i en form, sköter sig själv i ugnen. Receptet hittade jag i Expressens receptsamling Kalasgott med kyckling, men jag har modifierat det GI-style.

Och den här rätten är så enkel att ett barn kan klara det. (Ett par åttaåringar har faktiskt testlagat den.)

4 portioner

1 förpackning kycklinglår, 900 g

salt

valfria rotfrukter, ex 2 palsternackor & 3-5 morötter

3 paprikor, gärna gula och röda

1 vältvättad citron

8 vitlöksklyftor

3 msk olivolja

1 knippa färsk timjan

saft av en citron

2,5 dl buljong på tärning eller fond

Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen med salt. Skala och tärna rotfrukterna, strimla paprikan, skär citronen i tunna skivor.

Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Lägg i citronskivor och vitlöksklyftor. Ringla över olja, lägg på kycklingbitarna.

Sätt formen i nedre delen av ugnen, 225 grader i 15 minuter.

Lägg på örterna, ringla över citronsaft och buljong. Efterstek ytterligare i cirka 30 minuter. Vänd kycklinglåren 1-2 gånger under tiden.

Servera med grönsallad och quinoa eller bulgur.