Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Medicinbloggen

Gå för kvinnohjärtat!

Idag går jag för kvinnohjärtat och tar en promenad i solen med den smarta stegräknarappen Gå för hjärtat, från hjärtkampanjen Woman in red.

Så här funkar appen!
Passar: alla som vill bli friskare med promenader och samtidigt samla in pengar till forskning om kvinnohjärtan.
Det här gör den; Appen fungerar som en stegräknare. För varje kilometer du går skänker företaget Becel en krona till forskningen.
Rekommenderas för att: Att promenera ger dig bättre hälsa, och att samla in pengar till forskningen medan man går är en bra bonus. Förra året gick man sju varv runt jorden och samlade in nästan 300 000 kronor till forskning om kvinnors hjärthälsa. I år är målet är att nå en halv miljon kronor. Pengarna är öronmärkta i ett nyinstiftat stipendium som delas ut av insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa (som har 90-konto).
Pris: Appen är gratis och finns hos Appstore och Android market.