Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Medicinbloggen

Tappade ögonfransarna av mirakelmedlet

Skönhetsprodukter är långt sämre kontrollerade än exempelvis läkemedel. Läkemedelsverkets kontroll av kosmetika är liten eller obefintlig. Stickprovskontroller görs exempelvis mycket sällan av myndigheten. Tillverkaren själv ska ansvara för att produkten ska vara ofarlig. I princip får alltså företagen sälja vad som helst så länge man lovar läkemedelsverket att produkten inte är uppenbart giftig eller farlig.
Någon skyldighet att rapportera in biverkningar finns heller inte för kosmetikatillverkarna idag. Så du som konsument har liten chans att få reda på om du riskerar att bli skadad av din kosmetika eller inte.
Ett varnande exempel på detta är de omåttligt populära ögonfransserumen, eller ögonfransbalsam, som de ibland kallas. På bloggar kan man läsa om personer som fått besvärliga biverkningar – röda och irriterade ögon, pigmentförändringar på huden eller tappade fransar – av de nya ögonfransmedlen.
Här kan du läsa om Thobias som fick pigmentförändringar och tappade fransarna efter att ha använt Neulash och Revitalash.

http://www.expressen.se/nyheter/han-tappade-fransar-av-mirakelmedlet/