Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Medicinbloggen

Bröstimplantaten misstänks vara cancerframkallande

2 500 svenska kvinnor bär på bröstimplantat som kan vara cancerframkallande. Detta sedan ett antal fall av brösttumörer upptäckts i Frankrike, rapporterar TT.

30 000 fransyskor som fått bröstimplantat från företaget PIP måste operera ut silikonet, rapporterar tidningen Libération.

En expertgrupp i Frankrike utreder ett samband mellan PIP bröstimplantat och åtta fall där kvinnor med implantat har fått tumörer, skriver svenska Läkemedelsverket i ett pressmeddelande.

Läkemedelsverket utfärdade ett förbud att sälja och marknadsföra bröstimplantaten den 31 mars 2010 – detta på grund av att de aktuella implantaten sprack alltför ofta och att gelén som läckte ut irriterade vävnaderna. I väntan på ny information gäller myndighetens tidigare förbud.

Du hittar Läkemedelsverkets pressmeddelande här:

http://www.lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2011/Tidigare-rekommendation-for-PIP-brostimplantat-galler-tills-vidare/