Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Medicinbloggen

Vansinne att mata vinsthungriga apoteksbolag med ännu mer skattepengar

Den avreglerade apoteksmarknaden behöver uppenbarligen starkare statliga kryckor – eller snarare rullstol – i form av ökade subventioner från oss skattebetalare för att bolagen ska bli riktigt nöjda med vinsterna.

Vinster som apoteksbolagen sen kan forsla vidare till skatteparadis.

Men hur var det – var inte idén att apoteken skulle konkurrera med varandra? Apoteken ligger bokstavligen vägg i vägg redan nu på många orter. Kan man inte föreställa sig att marknadskrafterna får råda så att några av apoteken slås ut? Nej då, istället behöver marknaden ännu mer skattepengar för att bli riktigt nöjda med vinsterna. När ska det sluta?

Om det krönikerade jag häromdagen – du hittar krönikan här:

http://www.expressen.se/halsa/annabasen/1.2617355/anna-basen-nu-far-vi-betala-annu-mer-for-att-apoteken-ska-bli-annu-fler