Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mats Larsson

Fler goda siffror för Obama 
Det har sina fördelar att få sista ordet.
President Barack Obama drar nu i från Mitt Romney i opinionsmätningarna.

Det har varit mycket politik i USA de senaste två veckorna. Först höll republikanerna sitt konvent i Tampa, sedan var det dags för demokraterna i Charlotte.

Och det verkar nu som om Barack Obama drog mest nytta av att komma tvåa, och så att säga få sista ordet.
I en färsk mätning för CNN som publicerades i natt så får Obama 52 procent av rösterna, mot Romney som får 46.
Och hela 57 procent säger nu att de gillar presidenten. Det är den högsta siffran Obama haft sedan 2010.
Romney gillades av 51 procent direkt efter republikanernas konvent, men faller tillbaka till 48 procent i den nya mätningen.
Det fanns andra siffror som också talar till Obamas fördel. 51 procent anser exempelvis att han har den mer positiva visionen för USA, mot bara 41 procent som säger detsamma om Romney.

En annan tydlig svängning märks om man frågar amerikanerna vem som har den tydligaste planen för hjälpa landet. Före konventen ansåg 45 procent att Mitt Romney var den personen, medan bara 39 procent svarade Obama. Nu råder det rakt motsatta. Bara 39 procent anser att Romney är mannen med planen, medan 45 procent  säger att det är Obama.