Mats Larsson

Talet Newt inte ville hållaNewt Gingrich har just varit uppe på scen hör på konventets sista dag, men inte på det vis han hoppades. Han hade förvisso sällskap av hustrun Callista – som också talade – men Gingrich ville ju som bekant själv bli republikanernas kandidat.

Newt gick till angrepp mot Obama och det uppskattas förstås här, men blev mottagande från publiken blev ändå rätt svalt.

Men denna gång hade han i alla fall stor publik. Newt Gingrich har varje dag hållit lektioner för Newts University här i Tampa med olika teman varje dag. Jag gick på tisdagens föredrag. Det var 30 personer i publiken och cirka 200 tomma stolar.

Det var för övrigt just här i Florida som Newts dröm om Vita huset egentligen dog. Han hade vunnit primärvalet i South Carolina efter två bejublade tv-debatter. Sedan kom Florida och förlust. Newt Gingrich vann bara en till delstat. Georgia.