Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mats Larsson

Make my day!

– Det är möjligen dags nu för någon annan att komma och lösa problemen.

Det var inte den starkaste av formuleringar, men det möttes av ett av de största jublen. Uttalade av en 82 årig man med karakterisk hes röst.

Clint Eastwood har just gett det mest udda av talen på konventet, men också ett av de mest bejublade. Han såg nästan lite generad ut när han kom in och fick höra applåderna och skriken.

– Spara lite för Mitt! uppmanade han.

Clint Eastwood låtsades under en del av talet att president Barack Obama satt bredvid honom på en stol och blev utfrågad av Clintan. Han anklagade bland annat presidenten för att brutit mot flera ab sina löften.

– Hur handskas du med löftena du gav? undrade han bland annat och låtsades att presidenten bett honom att hålla käften.

– Ni  är bäst, sa han med adress till alla amerikaner.

– Men när någon inte gör sitt jobb så måste vi låta honom gå!

Det var väl inte Clint Eastwoods bästa rollprestation och det var ibland svårt att höra honom eftersom han ibland talade bort från mikrofonen. Men alla hörde honom när han avslutade med:

– Ok, you want to make my day!

– Go ahead, sa han till konventet som skrek tillbaka:

– Make my day!

Clint Eastwoods namn fanns inte utsatt på programmet, men namnet läckte ut tidigare i dag. Han ställde sig bakom Mitt Romney tidigare i augusti.