Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mats Larsson

Marianne ville inte dela Newt med CallistaMarianne Gingrich – Newt Gingrichs exhustru – intervjuades i natt på ABC Nightline. Det var första gången sedan skilsmässan från den förre talmannen 1999 som hon låtit sig intervjuas av tv.

Ni kan se ett litet utdrag härnere där hon berättar att Newt ville ha ett öppet äktenskap där han kunde behålla både fru och älskarinna.

Marianne  – hon var hustru nummer två – sa nej.

– Det är inte ett äktenskap, sa hon i intervjun i kväll.

Så de skilde sig. Älskarinnan var Callista Bisek. Numera Callista Gingrich.

Marianne påstod också att Newt varit henne otrogen i deras hem, i deras säng. Och att han ringde henne på kvällarna och sa”jag älskar dog”, medan Callista var alldeles intill.

Så mycket mer sa hon inte i den rätt korta intervjun. Washington Post ska även ha en egen intervju med henne. Det återstår att se vilken effekt detta får. Gingrich ilskna motattack i kvällens tv-debatt gick definitivt inte obemärkt förbi.

Newt hävdade att Mariannes uppgifter var falska. Hon stod på sig och sa till ABC:s reporter efter tv-debatten att hennes version är den korrekta.

Här är ett utdrag:

http://youtu.be/GKy-7b4kPxc