Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marie Söderqvist

Cykelproffs

Klassikerhelg på Selmaspa i Sunne, kan jag varmt rekommendera. Det är när det går åt skogen som det är bra att ha proffs omkring sig. Vi cyklar en betydligt backigare tur idag och det går ännu snabbare än igår. Efter fem mil är det paus och vi vänder hemåt. Tillbakavägen är uppför, uppför och sedan lite nedför och så är det uppför, uppför och uppför igen. De snabba och vältränade försvinner bort i horisonten. Jag är inte en av dem. Modfälld trampar jag på och gläds åt att höra att det bara är några mil kvar och att det efter sista backen väntar nedåt i flera kilometer. Men när jag tar i som mest i backen går min kedja sönder. Som en riktig lagledare har Team Cykelcity medlemmen Johan hållit sig kvar hos oss eftersläntrare och ringer efter bärgningshjälp. Jag och min trasiga cykel blir upphämtad. Johan en av 12 medlemmar i Sveriges enda proffscykelgrupp, vill köra i draget efter minibussen. Team Cykelcitys tränare Mattias Reck som är en intressant föredragshållare lovar att fixa ny kedja tills  morgondagens cykelpass. Och han lyckas också förklara kolhydrater och det eventuella behovet att ladda med sådan. Återkommer om det.