Made of action

Svensk vidare i ryska ”Hunger Games”

(Mats in action. Foto: Privat)

Den 1 maj avgjordes vilka som går vidare till den andra och sista röstningsomgången i uttagningen till det som blivit känt som ”Ryska Hunger Games” (Game2:Winter). Svensken Mats Goldberg är bland de 120 personer som gick vidare och ligger på 18:e plats med 4400 röster. De 30 personer som har flest röster den 1 juni kommer med i tävlingen.

Den ryska reality showen (Game2:Winter) är en tävling i att så länge som möjligt överleva på en 9 km2 stor ö i floden Ob, på den Sibiriska taigan. Som längst kommer tävlingen att pågå i 9 månader. De – eller den – som är kvar längst får dela på 15 miljoner kronor i prispengar. Prispotten är den största någonsin för en game show.

– När jag berättar att jag vill vara med i tävlingen ”Ryska Hunger Games” så tror folk att jag är galen, och sedan frågar de om jag kan ryska. Svaret är nej på båda. För mig är det inte galenskap – utan den ultimata utmaningen i samarbeten, strategi och överlevnad, säger Mats Goldberg.

– Att jag nu är vidare till andra omgången och ligger på 18:e plats ger mig goda chanser att komma med i tävlingen. Jag lägger nu all min kraft på att berätta för folk om min ansökan till ”Ryska Hunger Games” och på att förbereda mig inför 9 månader i Sibirien, fortsätter Mats.

Från om med att den andra och sista röstningsomgången är det inte längre möjligt att rösta via Facebook, vilket kommer försvåra för Mats Goldberg och andra internationella kandidater – vars röster främst kommer från personer som inte talar ryska.

För att rösta på Mats Goldberg i den ryska reality showen (Game2:Winter) så besök www.game2winter.ru/matsdavidgoldberg 

Fakta om Mats Goldberg:

– 36 år, fyller 37 den 25 juni.

– Bosatt i Älvdalen, ursprungligen från Stockholm.

– Utbildad gymnasielärare, journalist och möbelsnickare

– Familj är två barn på 8 och 10 år, nu boende med sin mamma i Säter.

– Ende svensk och skandinav som gått vidare till andra röstningsomgången till Game2:Winter.


Fakta om tävlingen:

– 120 kandidater har gått vidare till röstningsomgång två.

– De 120 platserna är fördelade 50/50 mellan män och kvinnor.

– I dagsläget är 8 platser köpta; av 6 kvinnor och 2 män.

– Röstningsomgång två avgörs den 1 juni, då 15 män och 15 kvinnor tas ut.

– Den 15 juni skall de 30 deltagarna infinna sig i Ryssland för hälsokontroller och utbildning.

(Inringade området där tävlingen kommer att ta plats)