Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Made of action

Svensk vidare i ryska ”Hunger Games”

(Mats in action. Foto: Privat)

Den 1 maj avgjordes vilka som går vidare till den andra och sista röstningsomgången i uttagningen till det som blivit känt som ”Ryska Hunger Games” (Game2:Winter). Svensken Mats Goldberg är bland de 120 personer som gick vidare och ligger på 18:e plats med 4400 röster. De 30 personer som har flest röster den 1 juni kommer med i tävlingen.

Den ryska reality showen (Game2:Winter) är en tävling i att så länge som möjligt överleva på en 9 km2 stor ö i floden Ob, på den Sibiriska taigan. Som längst kommer tävlingen att pågå i 9 månader. De – eller den – som är kvar längst får dela på 15 miljoner kronor i prispengar. Prispotten är den största någonsin för en game show.

– När jag berättar att jag vill vara med i tävlingen ”Ryska Hunger Games” så tror folk att jag är galen, och sedan frågar de om jag kan ryska. Svaret är nej på båda. För mig är det inte galenskap – utan den ultimata utmaningen i samarbeten, strategi och överlevnad, säger Mats Goldberg.

– Att jag nu är vidare till andra omgången och ligger på 18:e plats ger mig goda chanser att komma med i tävlingen. Jag lägger nu all min kraft på att berätta för folk om min ansökan till ”Ryska Hunger Games” och på att förbereda mig inför 9 månader i Sibirien, fortsätter Mats.

Från om med att den andra och sista röstningsomgången är det inte längre möjligt att rösta via Facebook, vilket kommer försvåra för Mats Goldberg och andra internationella kandidater – vars röster främst kommer från personer som inte talar ryska.

För att rösta på Mats Goldberg i den ryska reality showen (Game2:Winter) så besök www.game2winter.ru/matsdavidgoldberg 

Fakta om Mats Goldberg:

– 36 år, fyller 37 den 25 juni.

– Bosatt i Älvdalen, ursprungligen från Stockholm.

– Utbildad gymnasielärare, journalist och möbelsnickare

– Familj är två barn på 8 och 10 år, nu boende med sin mamma i Säter.

– Ende svensk och skandinav som gått vidare till andra röstningsomgången till Game2:Winter.


Fakta om tävlingen:

– 120 kandidater har gått vidare till röstningsomgång två.

– De 120 platserna är fördelade 50/50 mellan män och kvinnor.

– I dagsläget är 8 platser köpta; av 6 kvinnor och 2 män.

– Röstningsomgång två avgörs den 1 juni, då 15 män och 15 kvinnor tas ut.

– Den 15 juni skall de 30 deltagarna infinna sig i Ryssland för hälsokontroller och utbildning.

(Inringade området där tävlingen kommer att ta plats)