Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Made of action

Förhandsreportage: OCR Peak Challenge 2016.

 

Okej, BootCamp Challenge den 9 april i Stenungssund (ovan & nedan) var en väldigt jobbig tävling, där hela kroppen ständigt fick jobba till max. Därav det inte finns några som helst tvivel från min sida att dess uppföljare i Slottsskogsvallen (start och mål), Slottsskogen, Göteborg den 18 juni, OCR Peak Challenge (av Military Fitness), kommer vara precis lika jobbig som BootCamp Challenge var. Eller ännu jobbigare. Eller helt fruktansvärt, brutalt jobbig rent utsagt. Jag gissar på det sistnämnda…  

Men de är också den största anledningen till varför jag själv gillar att delta i sådana här tävlingar. Desto tuffare, hårdare och mer Nära-döden-upplevelser (bildligt talat) tävlingen bjuder på, desto bättre. Adrenalinet ska vara på högsta möjliga nivå från start till mål. Det gör en OCR/hinderbana-tävling lyckad. Så om någon som av all förmodan inte har anmält sig till tävlingen nästa lördag än känner för att utmana mig, så är det bara att anmäla sig och ”Må bästa man vinna”. De stänger sin online-registrering imorgon (söndag) vid kl.23.59, so speed it up!

Eftersom det här är tävling 2 av 6 som ingår i OCR Golden Trophy (med avslutningstävlingen/”finalen” på Ullevi den 19 november) så kommer ”äventyret” fortsätta, efter OCR Peak Challenge, med 4 tävlingar till fram till november, men med den här kommande tävlingen så tror jag det kommer bli en av de tuffaste och segaste (med en del uppförsbackar med tanke på ordet ”Peak” i tävlingen?) jag någonsin kört. Och det säger en del. En hel del. 

  
5 km bana + 80 tuffa hinder= succé? JA!

Jag vet inte vad för typ av hinder vi tävlande kommer ha att vänta oss, men jag är beredd på det värsta (och roligaste) eftersom jag vet att konceptet som blev så lyckat på tävlingen i Stenungssund i fjol och i år förmodligen kommer vara väldigt lik här också. Så ja, jag är mer än taggad inför nästa lördag att återigen få dyka/krypa/kravla/hoppa/springa/ramla sig upp och ner i skog, mark, lera, sand och… vatten!

  
 HOAAA!