Made of action

Grattis på födelsedagen Carl ”Äventyraren” Mannfors.

 

Idag fyller långfärdscyklisten & äventyraren Carl Mannfors 19 år, som just nu är ute på sin långfärdscykling ifrån Sverige till Bangkok, Thailand. Värt att uppmärksammas, så därför kommer här en kort reseberättelse/intervju innehållandes lite om inspiration, vad som har hänt hittills för roligt (och mindre roligt) medan han har varit ute i spåret & hur han tror framtiden för cyklingen till Bangkok ser ut. Första gången som jag själv gjorde min första s.k. Äventyrs-cykelresa (NYC-LA) var jag också 19 år… En bra ålder att starta äventyrskarriären i!

Du har hittills bara kommit en bråkdel av din resa (Tyskland) till Bangkok. Vad har du upplevt hittills för speciellt?

Detta blir svårt. Det känns inte som jag upplevt så mycket mer än att bara cykla eller vila för att kunna fortsätta cykla.

Hur känns det att din fria blogg Carlmannfors.blogg.se har fått en sådan stor publik & spridning redan på så kort tid?

Jag är ingen bloggläsare så för mig är jag förvånad att någon mer än min mamma vill läsa min blogg. Men kul att folk vill läsa om min enkla tillvaro på min blogg!

Hur löser du det med ekonomin under resan nu när du nyss slutade gymnasiet? 

Jag tog studenten i våras och hade jobbat parallellt med skolan, så ekonomin var under kontroll. Det är dock den som styr hur länge jag kommer resa, jag har all tid i världen.

Hur känns det att folk gillar att följa ditt stora äventyr & och du fått den positiva respons du fått?

Folk har berömt mig för att jag vågar följa mina drömmar men jag känner mig inte modig. Om jag som 50 åring med ett knegarjobb sedan 30 år tillbaka hade jag kunnat berömmas för det om jag lämnat fru och barn, sälja allt och cykla iväg, men för mig som är precis i början av livet är det inte en lika stor grej. Jag har ingen som är beroende av mig och jag är inte beroende av någon annan. Jag är fri, och tänkte vara det under hela resan men jag insåg att det skulle vara bättre att resa två. Därför kommer min cykelpartner Mostafa med tåg från Sverige till Europa när han är klar med allt som sa fixas i Sverige först.

Har du gjort någon längre cykelresa tidigare?

Förra sommaren cyklade jag till Stockholm (Anledning: Varför inte? Och för att jag helt enkelt kunde.). Jag gillade sättet att resa, hur jag får slå upp tältet, laga min egen mat och se landet på ett helt annat sätt än man gör när man flyger fram på motorvägen i 110km/h.

Har du något citat eller liknande som du har som motto/inspiration?

Jag tror det var Hemmingway som sade att det bästa sättet att lära känna ett land är med cykel när man får svettas i uppförsbackarna och rulla fritt i nedförsbackarna.

Varför just cykla till Bangkok?

Varför Bangkok? Jadu, egentligen är det för att ha ett konkret mål. Som både du och jag vet är det ju resan som är det riktiga målet.

STORT lycka till på den fortsatta cyklingen Carl, och hoppas födelsedagen blir grym med mycket äventyr!

  (Carls cykelrutt över halva världen)