Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Made of action

Tour de Underground, skogspromenad & minus i minusgrader!

Den 28december 2014 måste jag skriva upp i almanackan för all framtid. Jag har nämligen uppfunnit en ny tävling, även om jag dock var den enda deltagaren.

Tour de Underground!

Med hjälp av min nygamla träningscykel (bild kommer), ett rasande träningssug & min favoritlåt som jag utan tvekan spelat mest gånger under 2014, Bad – med David Guetta, på maxvolym, fanns det inget som kunde stoppa en ”framåt” på cykeln.

Efter bara 10min kändes det som om hjärtat skulle lämna kroppen och fly till lugnare breddgrader. Men så blev ej fallet. Istället började jag tänka mig att jag tävlade i Tour de France och hade en fantastisk utsikt med höga berg & djupa dalar framför mig att beskåda… vilket blev lite svårt i längden eftersom allt jag såg runtomkring mig var garderober, en snickarbänk & sisådär en miljon verktyg. Tour de Källare fick det bli istället!

65 svettiga minuter senare klev man äntligen av cykeln med staplande ben, genomdränkt i svett. Men oj, vilken kraft man känner inom sig när man väl har tagit ut sig så hårt i någon träningsform. Oavsett sport.

Någon timme senare var det en eftermiddags (som sen övergick till sen kvälls) promenad som stod på schemat med en polare. Det känns faktiskt trevligt att också ha vänner som vågar sig ut utanför ytterdörren trots att termometern visar -9.

blogg2

Den svaga eftermiddagssolen övergick förvånansvärt snabbt till natt, och vips hade man halkat omkull när dagen var som mörkast.

blogg22

Ner bland buskarna for man, och det var någonstans där som vi kände att denna skogspromenad snart hade nått sitt slut. Så 20min senare, med kläderna överfulla med snö & annat ”elände” (om man vill se det så) stod jag åter igen hemma i farstun. Halvt sönderförfrusen.

Slog ett snabbt öga på termometern igen för att se vad den visade… fortfarande -9c. Jo men tjena, jag kan svära på att dem hade missat en 1:a som egentligen skulle stå mellan minustecknet och 9:an under konstruktionen av den. Brr!