Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Made of action

Och en äventyrare var född…

Dagen var den 21mars 1993. Förmiddagsregnet öste ner över Mölndals sjukhus samtidigt som en ny äventyrare såg dagens ljus. Äventyrarens namn var… Anders Björn EMIL Viking CARLBERG!

Denna fagra pojke hade ingen aning om vilka resor & äventyr som skulle komma i hans väg innan han ens hade hunnit fylla 20år, ty detta var… Äh, nu får det räcka med detta Deckare-liknande introt!

Vi gör en lång historia kort istället, så att ni läsare inte tar upp mobilen halvt in i detta inlägg och börjar Facebooka runt efter andra spännande saker att läsa. För det absolut mest spännande ni NÅGONSIN kommer att få läsa är ju faktiskt… här, på min blogg hos Expressen. En blogg med ett namn som detta (Made of action) måste ju göra sitt namn värdigt, eller hur?

iPhone 4 3105

Bilden ovan är på mig ifrån Oatman, Arizona när jag, tillsammans med två vänner ifjol, korsade USA från New York City till Los Angeles. På cykel!

Om man skulle beskriva mig, den 21år gamla Emil Carlberg, med tre ord (om jag själv får bestämma) så är det: Äventyrlig, våghalsig & FRUKTANSVÄRT rastlös. Sitter jag still för länge, nästan oavsett vad jag än gör, börjar det spritta i benen så det känns som om de ska lossna och springa ifrån mig. Lyckligtvis har det aldrig hänt… än så länge.

Jag bor och är uppväxt djuuupt inne bland Billdals (södra Göteborg) vilda, otämjda skogar, där bara att ta sig till närmsta busshållplats är ett halvt äventyr. Älskar allt som har med träning, resor och äventyr att göra, och tur är väl det. Annars hade kanske inte den här bloggen, där jag ju främst kommer att skriva inom kategorierna Träning, Resor & Äventyr (med ordet EXTREM framför samtliga) passat mig så bra.

Men nu passar detta ju mig bra, och det ska bli kul att fortsätta skriva här om allt vad som händer i min äventyrliga vardag. Oavsett om jag slåss emot skallerormar i Texas, USA, slår mig igenom en ogenomtränglig terräng i östra Nya Zeeland, blir attackerad av korpar på en öde ö utanför Dominikanska republiken… eller om jag så kämpar mig igenom snö & slask i Billdal.