Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lotta Gröning

Kinberg Batra tog chansen och dödförklarade DÖ

Så hände det! Decemberöverenskommelsen föll och kristdemokraterna höll i yxan. Det är knappast förvånande. Det är mer förvånande att den har hållit så länge. Det var en överenskommelse som satte demokratin ut spel, som befäste blockpolitiken och dessutom slog ut oppositionen. Det var egentligen bara socialdemokraterna och SD förstås som vann på den här affären. Egentligen var även socialdemokraterna förlorare. Utan opposition, ingen konkurrens och svensk politik föll in i ett slumrande läge. Aldrig någonsin har politiken varit så ointressant, så i total brist på nya idéer, så lite förändringsbenägen och så urbota tråkig som nu. Sverige stannade när politikerna tog tog time out. Nu får vi hoppas att vi åter kommer lite närmare demokrati! Att vi får politiker i riksdagen som vill något mer än att läsa böcker, ta föräldraledigt och och vara nöjd med att inget händer.
KDs beslut var som om proppen gick ur! Plötsligt var alla inom alliansen beredda att Dö-förklara DÖ! Kinberg Batra tog chansen hon som jagats av alla kritiker inom partiet. Jag tolkar det som decemberöverenskommelsen fallit sa moderatledaren behärskat. Jag tror hon ville ta ett skutt och skrika ÄNTLIGEN!!!