Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Demokratin är inte viktig eller?

Mitt blogginlägg om decemberöverenskommelsen har fått många reaktioner.Många är glada och håller med men lika många är förbannade och mer eller mindre anklagar mig för att gilla SD och vara främlingsfientlig. Jag kommer att tänka på gamla Östtyskland. De medborgare som hade mod nog att försvara demokratin och kräva öppenhet och vågade säga emot regimen, förföljdes och sattes i fängelse. De var inte så många de allra flesta var tysta och anpassade sig och följde med strömmen. Det var särskilt en författare, hans namn minns jag inte nu, som skrev om det tysta folket som bara lydde diktaturen. Sedan kom befrielsedagen och Berlinmuren föll och de politiska fångarna släpptes ur fängelset. Så också denne författare. När han blev fri började han emellertid att varna folk för att tro för mycket på det fria marknadskrafterna. Han uppmanande dem att inte blint följa med den nya strömmen utan att också tänka själva. För det blev han jagad och spottad på av en arg folkmassa.
Kontentan är: Tänk att försvaret av demokratin kan väcka så mycket ilska. Tänk vad många det är som bara flyter med och aldrig tänker en egen tanke eller ens vågar göra en kritisk analys. Det är sorgligt tycker jag.