Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tjänstemän, djurskydd och maktmissbruk

Sveriges länsstyrelser leder nog ligan i landet att ta livet av flest friska djur. Det svenska djurskyddet som å ena sidan är guld värt har en svart baksida. En statlig kontrollorganisation med okunniga handläggare, med ett anonymt angivarsystem och därtill en rättstrygghet som gör att det är nästintill omöjligt att överklaga ett redan fattat beslut. Lägg dessutom till alla veterinärer som jobbar i länsstyrelsernas tjänst och säger precis vad handläggarna vill att de ska säga. JO har jag personligen helt tappat förtroende för. Jag hade ett ärende med en gammal häst som Länsstyrelsens handläggare i Västmanland ville skulle dö- de ansåg att ålderdom var sjukdom. De gick så långt att de hävdade att hästen skulle bli uppäten av vargar. Jag tog en åklagare till hjälp. Vi anlitande en oberoende veterinär som inte hade en aning som Länsstyrelsens krav och hon undersökte min häst noga och länge. Hennes slutsats var att hästen visserligen var gammal men helt frisk. När jag skickade hennes undersökningsprotokoll till Länsstyrelsen lade de ner fallet. Men inte jag. Med hjälp av min åklagare skickade vi in en anmälan till JO. Vi tog fram tre punkter som var ett brott mot tjänstemannalagen och som ansvarig tjänsteman begått. När jag sedan fick svar från JO vad ett Goddag Yxskaft. Rättsövergreppet svarade de överhuvudtaget inte på. Däremot sa det att en handläggare som fått en anmälan måste följa upp den. Och???? det hade jag aldrig klagat över eller bestridit eller anmält. Jag förskte få svar på det hade anmält men JO sa bara att ärendet var nedlagt.
JO är en myndighet som ska värna medborgarens intressen och se till att lagen upprätthålls. Det gör den inte! JO är en myndighet som skyddar tjänstemän och borde granskas, NOGA. Nu ska jag skicka mitt ärende vidare till JK: