Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Lotta Gröning

Logga ut de nationella proven

Vi ska inte ta bort de nationella proven i skolan säger Jan Björklund! Han är inne på fel väg. Visst kan man behålla nationella prov i vissa ämnen men proven har fått alldeles för stor betydelse och tar för mycket tid från lärarnas undervisning.
Prov där alla elever förväntas lämna samma svar på alla frågor, där eleverna vet vad läraren kan och dessutom i en tid där kunskapen hela tiden utvecklas och drivs vidare. Där företagen inte längre anställer folk utifrån vad de utantill har lärt sig i skolan utan tvärt om vad de kan åstadkomma i en situation där de inte vet vad som händer eller har hänt men ändå kunna lösa ett problem. Företagen kräver social kompetens och problemlösningar av sina anställda, kreativa individer som står på egna ben. Det är ingen tillfällighet att Google numera inte längre rekryterar folk från de gamla traditionella universiteten. Google stämplar de gamla lärosätena som en förlängning av gymnasieskolan, med en ledarskapsutbildning som är omodern.