Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Var har vi fått självbilden ifrån?

Jag känner det som om politiken håller på att tappa mark. Den ligger inte i framkant när det gäller nytänkande, innovationer och den förändring som krävs för det samhälle vi lever i idag. Politiken är efter, som en svans, en svans som håller ställningarna, men just inget mer. De partipolitiska debatterna är tyvärr ganska ointressanta.
Det räcker med att se ut över världen och notera vad som sker i andra länder. Ta utbildning och skola som ett exempel. När det gäller teknik och it i undervisningen ligger Sverige 10 år efter Australien. Andra länder som ligger i framkant är Kenya och Laos för att nämna några.
När jag frågar varför politiken är så passiv och lite visionär säger många politiker och även forskare, att det inte är politikens uppgift. Jag håller inte alls med.
Det värsta är att vi tror att vi är så bra!