Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Lotta Gröning

Nytänk inför valrörelsen

Att Birgitta Olsson gör invit till miljöpartiet är inte så märkligt ur min synvinkel. Alliansen har skickat ut en medspelare. Det är ju ingen hemlighet inom regeringen att moderaterna och mp står varandra nära i många frågor. De har gjort flera överenskommelser och pratar ofta med varandra.
Självklart är det ett smart drag nu när vänsterpartiet ska gå till val på egen hand. När det gäller miljöpartiet så samarbetar de med alliansen i nästan hälften av alla kommuner. Dessutom har de som strategi att samarbeta med et parti eller partier som ger dem mest i utbyte. De tillhör inget block. Det är väldigt viktigt att komma ihåg.
Tvärt om det här blir ett intressant val. Vad gör nu socialdemokraterna?