Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bergslagen vore kanske något?

Mötet i Maramö hemma hos Annie Lööfs föräldrar blev ett fototillfälle för de fyra partiledarna. Annie Lööf hade inga andra uppslag än att följa sin företrädare Maud Olofssons gamla idé. Men i Högfors fanns åtminstone en badtunna, även om den inte användes. Då var alliansen heta, idag är de ganska kalla i ett kärvt politiskt klimat. Mötets klimax var väl korv med bröd utomhus. Inte ens landsbygden och den tomma ladan gjorde några intryck.
Jag funderade på om alliansen ville komma hem till mig? I Bergslagen, där finns det mycket som skulle kunna intressera. Små fattiga kommuner, fantastiska invandrar projekt, pojkar som lämnar grundskolan, kriminalitet, en av världens bästa fiolbyggare, ett Sverigeberömt konditori med över 100 000 besökare. Så drömmen om gruvorna förstås, det enkla hoppet för trötta kommunpolitiker som inte ser några andra lösningar. Jag är övertygad om att ett besök i den här landsändan skulle ge dem mer. Det godare med en Napoleon bakelse från ELsas än en halvvarm korv med bröd.