Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Lotta Gröning

(S)ovjetmentalitet

När vi får prata om jobben så går vi upp säger Carin Jämtin utifrån socialdemokraternas ras i ny opinionsundersökning. Så har socialdemokraterna alltid sagt, så säger även alliansen nu för tiden. – Vi ska också prata om jobben.
Väljarna då är vi nöjda bara partierna pratar om jobben? Jag tvivlar starkt på det. Om det ändå vore så enkelt i tider när Sverigedemokraterna slår nya rekord i opinionsundersökningarna. Framtiden för Sverige handlar om betydligt mer än jobben och en viktig tanke som åtminstone borde slå Löfven är att socialdemokratiska väljare kräver betydligt mer än enfrågepartier. Vad vill egentligen socialdemokraterna. Stefan Löfven leder för närvarande två partier. Ett betydligt mer vänstervridet än det del han själv representerar. Vad är det som gör att den socialdemokratiska partiledningen inte vill reda ut konflikterna inom partiet?Lägga locket på har partiledningarna gjort dedan 90-talskrisen och de borde se att det inte är någon framkomlig väg. Det är en sovjetmentalitet inom ledningen. Håll ni käften, var lojala och applådera så fixar vi resten. Stundtals går det, i längden får det inte alls. Socialdemokratiska väljare söker andra partier, både till höger och vänster. Det mycket som måste förändras inom socialdemokratin för att partiet ska bli en kraft att räkna med under lång tid framåt.
Stefan Löfven har alla chanser att göra något, han hade ens tor uppställning bakom sig just på grund av alla konflikter. Det bäste vore just nu att han tar partiets medlemmar på allvar och lyssnar på vad de säger.