Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Lotta Gröning

Partiledardebatt

Det var givetvis kul med partiledardebatten i går. Jag Björklund var i sitt esse, jag tyckte han pratade hela tiden. Löfven har blivit bättre och även Jonas Sjöstedt som ett tag såg ut att bli en exakt kopia av Lars Ohly. Det var givetvis inte bra.
Men egentligen ogillar jag dessa hårt styrda programledarintervjuer. Frågorna som diskuteras är givna, svaren har vi hört förr eller åtminstone kan vi räkna ut dem. Politiken går i gamla banor liksom den politiska journalistiken. Jag önskar att jag någon gång kunde bli lite överraskad.
Valet kommer nog ändå att bli ganska jämnt. Frågan är: hur trötta är folk på Fredrik Reinfeldt och hur nyfikna är det på Stefan Löfven. Jag undrar om inte Stefan Löfven tvingas gå till val själv. Gapet med vänsterpartiet och socialdemokraterna är stort. Miljöpartiet är lika intresserade till höger som de är till vänster. De vill givetvis få ut det mesta av sin vågmästarposition. Jag tror inte att miljöpartiet en gång till kommer att stå utanför en plats i regeringen.