Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Lotta Gröning

Det handlar om moral

Jag är en stor beundrare av Elisabeth Ohlson Wallin. Hon är modig och tankeväckande och väldigt bra. Men när det gäller fotomontaget Kungamiddagen gick hon för långt. Kungen får tåla nidbilden, men att utsätta Camilla Henemark och drottning Silvia för detta är jag mycket kritisk emot. Framför allt drottningens förnedring i att ligga på knä på golvet bland grabbgänget och tvingas tvätta bort en naziststämpel. Sylvia var bara ett barn när hennes far hade samröre med nazisterna. Varför ska hon ställas till svars för detta? Barn till våldtäktsmän och mördare ska vi kalla dem för mördarens ungar och hänga ut dem på samma sätt? Det här handlar inte om demokrati, det handlar om moral? Den tycks vara som bortblåst i det här fallet. Det gäller även Tidens chefredaktör Daniel Suhonen som publicerade verket.