Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Lotta Gröning

Klimatfrågan

FN:s klimatmöte i Sydafrika har enats om att arbeta för att ha ett avtal klart som ska börja gälla efter 2020, och som ersätter Kytoprotokollet för begränsning av växthusgaser. Tills dess förlängs Kyotoprotokollet.

I det nya avtalet ska det inte finnas några undantag för länder som Kina, Indien och Brasilien.Vilket gjorde Indien och Kina upprörda.

Det finns anledning att fundera på varför miljöarbetet röner så stort motstånd, varför politiker alltid dagtingar med så viktiga och livsavgörande frågor. En slutsats är, att världens ledare inte har mot, kompetens och kunskap nog att förstå allvaret vi står inför. Det är den kortsiktiga politiken som gäller, varför bry sig om det som händer sen?