Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Lotta Gröning

Varför hata socialdemokrater?

Är dådet i Olso ett förakt för svaghet och behöver vi mer politisk korrekthet? Nej jag tror inte det. Vi har demokrati men den är svårt att påverka. Det fint på papperet, men inte verkligheten. Detta faktum kan få extremister att agera. Varför finns det ett sådant hat mot socialdemokrater? Frågan bör ställas och socialdemokrater bör fundera över just ”varför”.  Jag är absolut inte ute efter att försvara någon mördare. Jag är inte tolerant mot terrorister. Men jag funderar över hatet mot socialdemokratin. Statsbärande, maktstint och utmanande. Flera socialdemokrater fanns med i Anders Behring Breiviks lilla korsfästarskrift. Mona Sahlin föraktade han i allt. Många andra hatar också henne. Varför väcker de sådana känslor?