Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Lotta Gröning

Vad är KD?

Jag förstår mig inte på regeringen. Sedan länge har det stått klart att utförsäkringen av människor drabbar många väldigt hårt. Sjuka människor tvingas arbeta och dessutom ta praktikplatser fast de redan har fasta tjänster. Jag pratade med en arkitekt som handläggarna ville ha att sälja korv istället för arbetsträna på sitt kontor. Men skräckexempel har inte bitit på regeringen. Den har envist hävdat att förändringen av sjukförsäkringen är det enda rätta. Nu i en bitter envishet låter Fredrik Reinfeldt oppositionen köra över honom. Hellre fly än illa fäkta heter det visst. SD som för ovanlighetens skull inte röstar med regeringen kan också skörda frukterna av lättnad och glädje bland många väljare. Jag är glad över att oppositionen äntligen reagerat. Nu är det bara att hoppas på politiska förslag som löser problemen istället för att isolera sjuka människor. Men jag är trots allt orolig. Det finns ju en samstämmighet när det gäller toppstyrningen och centraliseringen av försäkringskassan. Regler och bestämmelser styr vardagen för tjänstemännen, inte människorna de är till för.

Kristdemokraterna är på väg ur riksdagen trots att de säger att välfärden, etiken och moralen är deras viktigaste frågor. Men när vi behöver mer välfärd och inte  mindre är partiet tyst. Helt borta…….