Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Linda Skugge

Svar om kejsarsnitt

Hej! Som alltid är din krönika denna vecka grym! Kan bara hålla med till 100%…
 
Nu över till detta med graviditetsnoja… Förstår att du omöjligt kan svara på alla mail du får men jag gör ett försök i alla fall. Jag har precis fått veta att jag är gravid och eftersom jag är 32 år gammal så har jag matats med skräckhistorier från mina vänninors förlossningar; akuta kejsarsnitt, jättebebisar på 5 kg, uppspruckna vaginor som dessutom blivit ihopsydda snett efteråt och aldrig återgått till sin forna form, inkontinens… ja listan kan göras oändlig både avseende själva förlossningen och efteråt.
 
Jag hade nog föredragit att få kejsarsnitt planerat. Men jag vet ju hur ovilliga sjukvården är inför detta och man blir då matad med hur mycket fler risker detta innebär, när jag egentligen tror att det mest beror på att det kostar mycket mer. Jag skulle bara vilja få välja själv istället för att sitta och övertyga alla om hur ”rädd” jag är för det är egentligen inte det som är problemet. Har du något tips åt mig? Du som gjort det tre gånger menar jag! p.s Vill också gärna veta exakt HUR det var för dig de första veckorna efter snittet med smärta, rörelseförmåga mm.
 
Tack på förhand! Med vänlig hälsning Jenny

Svar: Grattis till magen! Det är svårt att svara på hur det blir efter ett snitt för det är så himla olika. Jag har haft otrolig tur och mått ok, inga infektioner, bra läkning, ingen smärta etc. Det är bara att tacka och ta emot för det kan lika gärna vara jättejobbigt med svåra smärtor, var i såret, feber etc.
Jag tycker att du ska prata med din barnmorska och be om att få gå på samtal, se till att läsa på så mkt du kan.
Om du vill ha många barn så rekommenderar jag vaginal födsel för det är inte så lyckat att inte kunna lyfta de äldre barnen sen när man kommer hem med bebisen. Lycka till nu, kram.