Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dela på blogg dammen

Efter Jimmy Jönssons bra blogginlägg och blogg volymhån vart jag också sugen att skriva ett litet inlägg. Jag kan inte annat än att hålla med om att pokerbloggandet i Sverige är under all kritik, Jimmys inlägg är väl faktiskt några av dom få av någon som faktiskt kommer från någon som spelar poker på en nivå man kan respektera. Team3k och Emil Ohlssons bloggar är väl dom andra som kommer till tanke men båda är till och med tröttare än den här bloggen. Jag har iofs aldrig läst inlägg i några andra eftersom man blir irriterad redan efter ingressen, bloggar om svs turrar och 20/20 kvällar på Cosmopol kan jag faktiskt inte förstå att dom finns, finns det folk som lever på dom här nivåerna eller vad är det frågan om? Jag förstår inte riktigt, finns det folk som läser om det här? Som inspireras av det här?

Problemet tror jag är att ankdammen är för varierad, en linje måste dras mellan folk som tror dom är vinnande pokerspelare och folk som faktiskt är det. Bara för att man runkar in några laxxar i månaden och har ett par bruntonande solglasögon som man bittert får lämna hemma inför en kväll på cosmopol ska man fan inte få kalla sig för pokerproffs, man är en duktig hobbyspelare möjligtvis. En liten liten kugge längst ner i näringskedjan. För 2-3-4-5 år sen såg det lite annorlunda ut, när vem som helst med en aggressions faktor över 3.0 kunde klättra från 2.5/5 till 25/50 på 3 månader för att stanna där ett tag eller som när man öppnar klienten och tittar, tillsynes för alltid. Pokern var en större familj då, det var enklare, knasigare och det kom in nya turare på dom högre nivåerna på vansinniga rushar med jämna mellanrum. Men dom senaste tre åren har ändå agnarna skiljts från vetet, och dom som är kvar på dom högre nivåerna förtjänar är i ärlighetens namn i alla fall värd respekten av sin prestation, i alla fall texas spelarna. Respekten av hårt jävla arbete, ändlösa timmars grind, viljan att utvecklas och att inte ge upp. Det finns potential för så sjukt mycket bra pokerbloggar i Sverige när man tittar över vilka som har skrivit och skriver på PF men jag tror alla dom spelarna drar en djup suck när dom tittar över vilka andra som bloggar för tillfället. Poker.se  och svenskaspel skulle nog behöva ta tag i allt och erbjuda några duktiga svenska spelare med lite personlighet en plats för en blogg, betalt från annonsörer och hjälp att hajpa skiten med sociala nätverk. Flytta alla jävla Cosmopol bloggar till nån hobby poker flik för det är fan ett jävla mörker att behöva läsa.

Om hårdsatsande svenskaspel vill hajpa pokern i Sverige finns det ett otroligt enkelt sätt att göra det, folk som inte är intresserade måste få veta vad poker är på riktigt. Hur man gör, hur det går till om man faktiskt vill bli bra. Det är på tiden att ni faktiskt gör något viktigt, för vad än folk säger så har Svenska Spel nästintill omedvetet varit otroligt bra för svensk poker. Det som varit bra kan vi Tacka Ken Lennard för, 5 bord max regeln, och 200bb bi, 2,5% rejk har varit och är Magi, bossklienten är väl sådär men den tillsammans med Kens regler har varit en gyllene kombination för att skydda sajten från att bli sönder grindad. Den har format spelare som lärt sig spela poker deep, och det har varit otroligt nyttigt för alla när dom gett sig ut på eurositerna. Svenskaspel och svenska pokerspelare har varit en grym kombination men det är dags att ni gör nått för att det ska fortsätta vara så.

Samlar man dom 20 spelarna som spelat flest händer på 25/50kr+ (minus headsup lobbyn) så har dom spelarna nog rejkat något i stil med 15-20 miljoner kronor hos er. Ni gav ju dock bort en fin bit av det till William Thorsson, men inget ont blod. Jag tror vi alla blivit hustlade nån gång, vi svenskar är för snälla och blåögda. Det finns fortfarande tid att göra bra saker med alla dom miljoner ni tjänar på oss cashgame spelare. Dra ihop ett Tv sänt cashgame från Cosmopol, 6 avsnitt renblodigt cashgame ni kablar ut i bästa sändningstid på nån av dom stora TV kanalerna, svensk tv är usel och jag tror alla skulle jubla av något sånt här. Två stycken lineups, en texas lina och Omaha lina, 3 avsnitt var. 6 handat med en bunt legender, stejkensen kan väl vara 50/100kr alt 100/200kr med 100-200bb inköp, så länge det blir några 100k potter kommer nog alla bli glada hemma i TV-soffan. En studio med två programledare, förslagsvis Dybban och Per Linde tror jag blir en kanon combo. Dybbans barnsliga oförståelse kombinerat med Per’s vishet och koll på vilka alla är lär bli helt perfekt, det är verkligen två spelare från helt olika delar av ankdammen men jag tror Per verkligen skulle kunna bevisa skillnaden och prata om logiken bakom folks spel.

Det man skulle göra med ett sånt här program är att lyfta ögonen hos folk som inte vet något om poker och visa att det faktiskt finns en hel drös svinduktiga svenska pokerspelare som spelar om stora belopp varje dag, och hur mycket bättre dom är idag än folk var förut. Att det faktiskt är en enorm skillnad på ett homegame och det game jag pratar om och att momentet tur är för länge sedan besegrat av dessa spelare. Man skulle ge en ny våg unga svenska spelare än chans att bli kändisar och dela ankdammen. Genom interjuver låta alla spelare berätta om sin väg till den svenska eliten, för den historien startar alltid på samma sätt. En deposit och lite tid över att spela poker, något som nästan alla i det här landet har. Det skulle generera ett jävla drag i SvS klienten är jag helt övertygad om, och i slutändan skulle vi ha en bunt unga grabbar som slår sig upp till dom höga nivåerna eftersom dom har haft vettiga förebilder. Det är ju busenkelt att hajpa sånt här, nästan inga svenska spelare har ens tusen följare på twitter. Efter något sånt här skulle säkert alla som var med ha ~20k, man skulle ha en chans att bygga sitt varumärke som pokerproffs utanför pokerkretsarna och förhoppningsvis äntligen få respekt för sitt yrke. Ur detta skulle vi få en hel bunt sanslöst bra, roliga och sjuka pokerbloggar som kan bli hur stora som helst, inte bara i pokersvergie utan i hela landet rent allmänt.

Om svenskaspel la sin energi på att få det här att hända ist för att dundra iväg miljoner på konstiga konsulter som designar loggor till massa söndagssteken så tror jag svensk poker skulle bli återfödd, vi skulle dela på ankdammen och ett helt gäng förvirrade unga svenska pokerspelare skulle behöva sluta stå i kö till Whiteroom. Team3000 skulle få över tusen följare på twitter och en ny era skulle inledas, en era där vi kan skilja på proffs och amatörer och svenska pokerspelare får en IRL respekt liknande den de amerikanska proffsen har.

Over n Out, ///ISILDRooooooooN