Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Östeuropeisk fotboll

I kväll är Dzagojev Rysslands förstasolist

När Ryssland möter Grekland i Warszawa i kväll måste ryssarna hitta tillbaka till spelet man hade mot Tjeckien i lagets första EM-match. Slår man av på takten på samma sätt som man gjorde i 1-1-matchen mot Polen kan det bli oväntat tufft mot listiga greker.

Kortpassningsspelet som ryssarna vill praktisera måste bli minst en klass bättre i det här skedet av turneringen. Fler mittfältare måste ge understöd åt den ständigt rusande Aleksandr Kerzjakov längst där framme – och det är här Alan Dzagojev kliver in i bilden.

21-åringen har redan gjort tre mål och rent allmänt nått spelmässigt höga höjder under den här EM-turneringen. Men det finns mer att krama ur den här unge nordossetiern. Mot Grekland måste han vara involverad i allt, temporärt bli något av en bollkåt Arsjavin, för att kunna göra skillnaden mot försvarsorienterade och väl samlade greker. Om inte Dzagojev kommer upp i nivå får Ryssland slita för segern på Nationalstadion i kväll. Kanske lurar till och med ett superfiasko bakom hörnet i så fall.

Att Dzagojev kan agera förstasolist råder det för övrigt inga tvivel om. Så här mycket tog han i vid sjungandet av den ryska nationalhymnen i samband med en CSKA Moskva-match i höstas. Hans litauiske lagkamrat Deividas Šemberas hade uppenbarligen svårt att hålla sig för skratt…