Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Östeuropeisk fotboll

Betyg på de ryska spelarna efter matchen mot Polen

Betyg på de ryska spelarna efter den oavgjorda matchen mot Polen (1-1).

Vjatjeslav Malafejev 3. Lite på mellanhand när Polen fick ett lysande läge i första halvlek. Revanscherade sig sedan med ett par fina ingripanden. Chanslös på polackernas kvitteringsmål.

Aleksandr Anjukov 3. De framfusiga löpningarna längs med kanten, som inneburit så många mål för Zenit i det ryska ligaspelet, utnyttjades inte tillräckligt mycket av medspelarna. Han blev med all rätt lite sur ibland, den gode Anjukov.

Aleksej Berezutskij 3. Killen som normalt är högerback (det är brorsan Vasilij som är mittback bredvid Ignasjevitj i CSKA) gjorde förmodligen en av sina bästa landskamper. Vettiga ingripanden mest hela tiden.

Sergej Ignasjevitj 2. Sedvanligt trög i vändningarna, men nickade oftast bort det som skulle nickas bort när bollarna kom flygande.

Jurij Zjirkov 2. Otroligt offensiv ytterback. Borde kanske ha lyckats med sina inspel och dribblingar i lite högre utsträckning.

Igor Denisov 3. Alltid rättplacerad, alltid redo att ge sig in i en närkamp för att vinna boll. Fick springa mycket när spelet böljade fram och tillbaka i slutet av första halvlek. Fick också städa upp efter mittfältskollegornas slarv.

Konstantin Zyrjanov 2. Det utkristalliserar sig mer och mer: Zyrjanov är det här ryska mittfältets svaga länk. Långsam i vändningarna, inte helt hundaprocentig i sitt defensiva arbete.

Roman Sjirokov 2. Lite väl passiv i vissa situationer. Frågetecken för arbetsinsatsen när motståndarna hade bollen. Precis som flera offensiva spelare lite slarvig i omställningarna.

Alan Dzagojev (UT 79) 3. Har han någonsin gjort mål på nick på seniornivå? Om inte var tillfället väl valt den här kvällen. Ser lite halvtrög ut i bolljakterna med en motståndare hack i häl. Onödigt varnad för snack. Det är lugnt, killen spelar i väst i höst i alla fall.

Andrej Arsjavin 2. Omständlig emellanåt. Slog bort en del viktiga passningar, även om frisparken som föranledde 1-0 var magnifik. Lämnade Zjirkov/Anjukov lite väl ensamma ute på sina kanter när han sökte sig till andra delar av planen med eller utan boll.

Aleksandr Kerzjakov (UT 70) 3. Otroligt uppoffrande spel även i denna match av Zenit-anfallaren. Inte lika många rena (och sumpade) målchanser som mot Tjeckien, men viktiga löpningar på djupet när ryssarna rullade längs med marken.

AVBYTARE

Roman Pavljutjenko (IN 70) för kort tid för betyg.

Marat Izmajlov (IN 79) för kort tid för betyg.