Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Östeuropeisk fotboll

Betyg på de ryska spelarna

Här följer betygen på de ryska spelarna efter 0-1 mot Grekland (0-1).

Vjatjeslav Malafejev 2. Chanslös på baklängesmålet. I övrigt stabil och säker. Har gjort en bra turnering.

Aleksandr Anjukov (UT 81) 2. Saknade möjligen en del precision i passningsspelet, men låg som vanligt bra i positionerna mot grekernas Samaras. Visade ledaregenskaper.

Aleksej Berezutskij 2. Såg trygg ut i mittbacksrollen (han är normalt högerback). Så länge han slipper rena löpdueller med kvicka motståndare.

Sergej Ignasjevitj 2. Halkade vid ett olyckligt tillfälle vid första halvlek och tvingade Glusjakov till en farlig tackling för att stoppa en grekisk kontring.

Jurij Zjirkov 1 (varnad). Klantade sig rejält på Greklands mål. Visade att han inte riktigt har de defensiva kvaliteterna på den här nivån. Lite överambitiös i de offensiva attackerna.

Igor Denisov 2. Gjorde det okej, men kunde inte distribuera bollen på samma fantasifulla sätt som i tidigare matcher.

Roman Sjirokov 1. Lade mycket fokus på domaren när han sökte straffar.

Denis Glusjakov (UT 72) 2. Ville visa sig från sin bästa sida, men kom ofta till korta. Sökte skottläge i tid och och otid.

Andrej Arsjavin 2. Överarbetade alldeles för mycket i vissa situationer. Betungande kaptensbindel?

Aleksandr Kerzjakov (UT 46) 2. På gränsen till underkänd. Är med i den ryska EM-truppen för att göra mål, men har haft ett mardrömsmästerskap så här långt. Det räcker inte med att bara kämpa, ”Sasja”.

Alan Dzagojev 2. Har en benägenhet att falla ut ur matcherna. Det var precis vad som hände i kvällens match. Testade skott vid ett par tillfällen, men det blev aldrig riktigt farligt.

AVBYTARE:

Roman Pavljutjenko (IN 46) 1. Hade det svårt mot väl samlade greker när han fick chansen efter paus.

Pavel Pogrebnjak (IN 72) (varnad) spelade för kort tid för betyg.

Marat Izmajlov (IN 81) spelade för kort tid för betyg.