Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Östeuropeisk fotboll

Vänder vinden för Metalist nu?

Malmö FF:s övermän i höstens Europa League-spel, Metalist Charkiv, tog sig i kväll under sensationella former vidare till kvartsfinal i nämnda turnering. Genom att med två sena fullträffar vinna mot Olympiakos på grekisk mark med 2-1 eliminerade man Olof Mellbergs gäng tack vare fler gjorda bortamål (totalt 2-2).

I drabbningen i Pireus i kväll såg Metalists ukrainske landslagsanfallare Marko Devic först ut att bli syndabock när han brände en Panenka-straff i ett skede då Metalist desperat jagade mål. Men Devic skulle senare revanschera sig för blundern när han klackade in helt avgörande 2-1 från nära håll med bara minuter kvar av matchen. Åh, funnes det bara kamerabilder på Metalists karismatiske ägare Oleksandr Jaroslavskyj i det läget…

Metalist ser i och med kvällens seger och avancemanget till Europa Leagues kvartsfinal hursomhelst ut att lämna den olyckliga trend man vaggats in i det inhemska seriespelet. I helgen fick man exempelvis bara 1-1 borta mot Metalurh Donetsk, en stor missräkning för de gulklädda i deras jakt på de stora ukrainska drakarna Sjachtar och Dynamo Kiev. När chansen till ligaguld nu i princip är helt borta kan Metalist därför lägga allt det krut som kvällens triumf genererade på nya framgångar i det internationella spelet i vår.

…och nej, Marko Devic får nog inte slå några straffsparkar för Ukraina i sommarens EM.