Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Östeuropeisk fotboll

Taisons solonummer – en specialare

Metalist Charkivs brasilianska guldklimp Taison sänkte på egen hand Malmö FF i Europa League i kväll med två egna mål och en assist. 23-åringens 1-0-fullträff var följden av precis en sådan soloräd som han setts göra vid flera tillfällen i det ukrainska ligaspelet under framför allt förra säsongen. I klippet nedan visas Taisons genomlöpning mot Sochaux i playoffspelet till Europa League i augusti i år.

När slutsignalen gick i Charkiv i kväll gjorde Metalists stenrike ägare Oleksandr Jaroslavskij segertecknet på vip-läktaren, iförd en träningsoverall i klubbens färger. Metalist är nu ytterst nära ännu en sextondelsfinal i Europa League.

För övrigt påminde kvällens match om en typisk ukrainsk ligamatch med något av lagen Sjachtar Donetsk, Dynamo Kiev eller Metalist som ena parten. Motståndargänget hänger med hyggligt i en halvlek, sedan fortsätter importspelarna att pressa och gnugga sitt kortpassningsspel som om tiden stått still ända tills bevakarna mattas, går bort sig och lämnar fri passage fram mot det egna målet.

Precis som i förra mötet lagen emellan kan Metalist så här i efterhand betrakta kvällens drabbning mot Malmö som en bra träningsmatch inför helgens toppmöte mot serieledande Dynamo Kiev. Då blir det tryck i och omkring arenan i Charkiv, sanna mina ord.