Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Östeuropeisk fotboll

Irresistible Igor

En Champions League-vecka står för dörren, och som vanligt när det gäller CSKA Moskva handlar det inte om vilka spelare som deltar – utan vilka som inte gör det.

Med bland andra anfallsesset Seydou Doumbia (avstängd) och ryske landslagsmålvakten Igor Akinfejev (knäskadad) borta från kvällens viktiga hemmamatch mot Lille i grupp B blir det tufft för armégänget att avgå med den seger man så ursinnigt suktar efter. Att laget dessutom sjunkit ner i en formsvacka på sistone med flera svaga resultat som följd gör att det hela ser ännu mörkare ut.

Att det har gått trögt för CSKA i höst verkar emellertid inte ha hämmat nämnde Igor Akinfejevs konstnärliga kreativitet. Tillsammans med den firade popartisten Sergej Zjukov har den 25-årige burväktaren valt att förlägga stora delar av sin meniskrehabilitering till en musikstudio, där man producerat rysk schlagerrap med anledning av femtonårsjubileet av Zjukovs band Ruki Vverch. Här nedan visas bilder från inspelningen av Moj drug – ”Min vän”.


Den som till äventyrs inte får nog av Ruki Vverch i ovanstående klipp kan för övrigt se jubileumskonserten i sin helhet här.

Hur det går för CSKA i kväll? Tja, ska vi för spänningens skull säga 1-1 och därmed kamp ända fram till målsnöret om andraplatsen i grupp B mellan CSKA och Trabzonspor? Med målsprutan Doumbia på Luzjniki-stadions läktare lär det i alla fall inte bli överdrivet många nätkänningar för hemmalagets del i kväll.