Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Östeuropeisk fotboll

CSKA:s ribblobb – årets självmål?

CSKA Moskva sumpade förmodligen sina chanser till Champions League-avancemang när man lät Lille vinna med 0-2 i den ryska vinterkylan i kväll. Gästerna var steget före från första stund, och segern var naturligtvis helt rättvis.

Matchens prestation svarade CSKA:s mittback Vasilij Berezutskij för när han i hopp om att rensa undan bollen i en duell med Lilles anfallare Moussa Sow en bit in i det egna straffområdet lättade bollen i en läcker båge över sin målvakt Vladimir Gabulov. Berezutskijs klumpiga avvärjningsförsök blev alltså till en fullträff via ribbans underkant, och borde vara en av kandidaterna till årets självmål – åtminstone i Champions League-sammanhang.

CSKA svarade för en bedrövlig insats i Moskva i kväll. Man skapade knappt en enda målchans, och avsaknaden av skyttekungen Seydou Doumbia var smärtsamt påtaglig. CSKA har Inter kvar att möta på bortaplan i sista omgången, och tar man lagets nuvarande form i beaktande kommer det krävas ett smärre mirakel för att man överhuvudtaget ska få med sig poäng från Milano. CSKA kommer sannolikt att sluta sist i grupp B, och därmed är det internationella äventyret över för den här gången för tränaren Leonid Slutskijs mannar.