Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Östeuropeisk fotboll

Gambling Polka Dot Blues

Soldränkt fredag mitt i gula oktober och Östeuropabloggen testar på att göra prao som spelexpert – en anställningsform som per automatik omöjliggör all form av ansvarsutkrävande för de vilda spekulationerna. Ligorna i Ryssland och Ukraina drar igång igen efter landslagsuppehållet, och nog finns det möjligheter att tjäna en och annan rubel på några av helgens drabbningar. Nedan ett förslag på en gångbar trippel.

Zenit – Dinamo Moskva X (lördag 16.30)

Helgens match spelas på knökfulla Petrovskij-stadion i S:t Petersburg. Serieledande Zenit, med en trupp som kryllar av ryska landslagsmän som nätt och jämnt hämtat sig efter att ha firat EM-avancemanget i veckan, måste försöka hålla säsongens stora utropstecken Dinamo på behörigt avstånd i tabelltoppen. En ytterst svårbedömd historia, inte minst med tanke på att Zenit har viktig bortamatch i Champions League i veckan mot Sjachtar Donetsk och att tränare Spalletti därför kan tänkas spara nyckelspelare. Krysset känns i alla händelser som ett rimligt spel.

 

Amkar Perm – Kuban Krasnodar 2 (söndag 10.30)

Kommentar: Elakt tidig avspark långt borta i Sibirien på söndagsförmiddagen. Det ska dock inte hindra Kuban från att plocka med sig alla poäng hem. Amkar fick nyligen en ny tränare (Miodrag Bozovic), men laget har inte vunnit en fotbollsmatch på tre månader och ligger taskigt till i tabellen. Kuban har dock allt att spela för: vinner man i Perm har man chans att få rejält häng på de serieledande lagen.

 

Obolon – Dnipro Dnipropetrovsk 2 (söndag 17.30)

Kommentar: Två lag som underpresterat rejält i ligaspelet i år. I Dnipro finns dock en inneboende spetskompetens som glimrade till åtminstone lite grand i storsegern mot Oliksandrija (5-1) härförleden. Niondeplacerade Dnipro är normalt sett ett topp 4-lag i den ukrainska ligan, och nog borde tränare Juande Ramos få ordning på sitt profilstarka gäng innan vinteruppehållet. Tvåan känns given.