Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Östeuropeisk fotboll

Rubin gjorde en ”MFF”

När Rubin bytte in anfallarna Obafemi Martins och Aleksej Medvedev i andra halvlek började det äntligen hända grejer i den dittills låsta tillställningen på Centralstadion i Kazan. Israelen Natcho gjorde 1-0 för Rubin mot Lyon med en knapp kvart kvar att spela, och hoppet väcktes hos hemmapubliken. En 2-0-seger för Rubin hade varit tillräcklig för avancemang till Champions League. Men precis som Malmö FF i går föll ryssarna på mållinjen. Efter ledningsmålet bedarrade Rubins tryck mot Lyonmålet, och i stället var det de franska gästerna som utjämnade och dödade matchen. Rubin får skylla sig själva, de sällsynta tillfällen som laget närmade sig motståndarmålet agerade man mestadels klumpigt och tafatt. Nämnde Medvedev kommer nog inte att kunna sova i natt – han hade flera bra chanser att göra mål. Misslyckandet i playoffspelet är egentligen helt logiskt för Rubins del. Laget har haft en medioker säsong hittills och ligger bara sexa i den ryska ligan och har verkligen saknat det rätta flytet på sistone. Dessutom saknade man flera viktiga spelare i dagens match.

Nu blir det Europa League för Rubin Kazans del. Då kommer det krävas att paraguyanska nyförvärvet Nelson Valdez är i toppform, så att någon kan göra mål för Rubin. Annars är risken att det inte blir så många europeiska ”skräckmatcher” i Tatarstan i vinter som Rubin skulle önska.