Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Östeuropeisk fotboll

”Låt Marseljäsen ljuda på ryska”

Lyon vann med 3-1 hemma mot Rubin Kazan i den första playoffmatchen till Champions League. I eftermiddag lokal tid (18.00 svensk tid) kan fransmännen säkra gruppspelsavancemang.  Men ryssarna tänker inte ge sig utan kamp: ”Låt Marseljäsen ljuda på ryska”, skriver Sport-Express.ru, med hänvisning till den franska nationalsången som spelades i samband med förra veckans möte lagen emellan på Stade de Gerland.

Lyons uppladdning inför den utmattande turen österut fick sig en törn häromdagen. Ett problem med lagets chartrade flygplan la grunden till en försening på över fem timmar, och när man väl anlände till Tatarstan chockades man av den förtida höstkylan på blott tio plusgrader. Det urholkade ordet ”skräckmatch” är aldrig så passande som när det vankas spel för de västeuropeiska topplagen på Centralstadion i Kazan – fråga Barcelona, som trots två försök de senaste två åren fortfarande inte vunnit på tatarisk mark (0-0, 1-1).

Fast nu handlar det om att vinna med minst två mål för Rubins del, och det är inte bara det kärva utgångsläget som ställer till problem för hemmalagets del. Fyra ordinarie försvarsspelare är borta, därtill är nyckelspelaren och mittfältaren Alan Kasajev osäker startande. Eftermiddagens vinröda anfallspar Medvedev/Djadjun har bara gjort tre mål tillsammans på över 20 matcher i den ryska ligan i år. Ett facit som knappast ger fransoserna skrämselhicka – men som ger Rubin möjlighet att slå ur underläge?