Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Östeuropeisk fotboll

En vinter i Minsk

BATE Borisov ryckte upp sig efter förra veckans slätstrukna insats i Minsk. 1-1 mot Sturm Graz då blev till imponerande 0-2-vinst på bortaplan i kväll. Aleksandr Volodkos stänkare med vänstern efter en dryg halvtimme banade väg för den vitryska triumfen i Graz. I andra halvlek fick backen Marko Simic följa upp sin fullträff från förra mötet med ytterligare ett mål. Med tanke på det kluriga utgångsläget inför matchen framstår BATE:s avancemang till Champions League som än mer imponerande. Kanske var det den europeiska cuprutinen som gav utslag i avgörandets ögonblick.

Nu väntar en vinter i Minsk för några av de europeiska storlagen. När det lackar mot jul, när isen ligger tjock över Komsomol-sjön och när vinden kommer ilande med ilskna snöflingor inuti sig över Prospekt Nezavisimosti har Viktor Gontjarenko och hans mannar tidernas chans att skrälla sig fram i Europa. BATE är ett lag som de stora drakarna förmodligen helst vill slippa under morgondagens lottningsceremoni.