Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF-spelare kallas in till landslaget

Prestationerna i Malmö FF har imponerat på Åge Hareide.
Nu får Anders Christiansen chansen i det danska landslaget för första gången på över ett år.
– Jag kanske hade behövt semester men landslaget går självklart före, säger MFF-mittfältaren.

Anders Christiansen fanns inte med i Åge Hareides ursprungstrupp till Kirin Cup i Japan som spelas den 31 maj till den 8 juni.
Men när Toulousespelaren Martin Braithwaite tvingades lämna återbud på grund av skada ringde förbundskapten Åge Hareide till Anders Christiansen.
– Jag hade lite svårt att förstå vad han sa men han förklarade at han ville titta närmare på mig. Det var ett roligt besked, säger mittfältaren.
Christiansen spelade sin senaste landskamp mot Frankrike den 29 mars förra året. Sen dess har han varit utanför truppen. Den tunga tiden i Chievo, där speltiden uteblev, är en av förklaringarna.
– Nu känner jag att jag höjer mig hela tiden. Det blir bättre och bättre. Men det har varit en lång säsong för mig och lite vila. Men när landslaget kallar så vill man givetvis vara med. Jag får någon vecka ledigt efter samlingen men det hade inte spelat någon roll om jag inte fått det heller. Jag hade kunnat offra hela semestern för det här, säger Christiansen.
Vad har du för målsättning nu när du åker?
– Jag vet inte. Det här är för färskt. Jag fick reda på det i morse och tänker bara på matchen mot Östersund nu. Landslagstankarna får komma senare men det är klart att jag vill göra det så bra som möjligt.
Långsiktiga landslagsmålsättningar då?
– Jag vill gärna vara med så mycket som möjligt och det hade varit kul att spela ett slutspel med landslaget, det är något av det största man kan göra som fotbollsspelare. Men allt hänger på hur jag presterar här i MFF. Det är här jag ska bevisa att jag förtjänar en plats i landslaget.