Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mehmeti till Stabaek

Agon Mehmeti, 26, lämnar Malmö FF.
Enligt flera av varandra oberoende källor till Kvällsposten är anfallaren på måndagsmorgonen på väg till Oslo.
Om förhandlingarna löser sig under dagen kommer Mehmeti att skriva på för den norska toppklubben Stabaek.

Agon Mehmeti, i svart täckjacka, tas emot av Stabaeks sportchef Inge André Olsen, till vänster.
Agon Mehmeti, i svart täckjacka, tas emot av Stabaeks klubbledning.

När Malmö FF på söndagen slog Norrköping i svenska cupen med 1–0 och gick till semifinal så byttes Agon Mehmeti in med fem minuter kvar att spela.
Det ser nu att bli Mehmetis sista spelminuter för Malmö FF under 2016.
Anfallaren värvades hem till MFF efter en rörig tid i Italien där han tillhörde Serie A-klubben Palermo men lånades så väl italienska Novarra som portugisiska Olhanense. Sommaren 2014, strax innan Malmö FF för första gången tog sig in i Champions League, värvades Mehmeti tillbaka av Åge Hareide och sportchefen Daniel Andersson.
Det kontrakt som Mehmeti då skrev sträcker sig över säsongen 2017. Men på ett och ett halvt år i Malmö har Mehmeti bara spelat nio allsvenska matcher från start och stått bakom spelare som Markus Rosenberg, Isaac Kiese Thelin, Nikola Djurdjic, Guillermo Molins och nu Vidar Örn Kjartansson i kampen om en plats i startelvan.
Mehmeti har tidigare varit tydlig med att han vill stanna i Malmö FF där han är väldigt uppskattad av så väl lagkamrater som lagledning och supportrar inte bara för sitt fotbollskunnande utan också för sin positiva attityd och personlighet.
Dock ska den uteblivna speltiden ha fått Mehmeti att tänka över sin framtid.

Den norska toppklubben Stabaek slutade trea i Tippeligaen förra året och ska kvala till Europa League till sommaren. Laget tränas av skotten Bill McKinley och sålde i sensomras anfallaren Adama Diomande till engelska Hull för drygt 20 miljoner svenska kronor.
Stabaek öppnade i fredags Tippeliga-säsongen med att förlora borta mot Ålesund med 1–0 och på de senaste nio matcherna – liga- och träningsmatcher – har Stabaek gjort ett ynka mål.
Nu hoppas klubben att Agon Mehmeti ska kunna förbättra den statistiken och vara med och förbättra fjolårets tredjeplats.

Mehmeti på planet till Oslo
Mehmeti på planet till Oslo

Mattias Larsson